Sådan afholder du din egen øl-smagning med vennerne

3 mænd der drikker øl
Sådan afholder du din egen øl-smagning med vennerne
Henrik Andersen
-
23/08/2022
-

En ølsmagning er den oplagte begivenhed at invitere vennerne med til. Det kan være sjovt, hvis der er en ølentusiast, som samtidig kan fortælle noget om de øl, som I smager på, men faktisk kan du også nemt afholde din egen ølsmagning i hjemmet. Se her, hvordan du gør.

Vælg et tema

Det første, du bør gøre, hvis du vil afholde en ølsmagning, er at finde på et tema. Det gør det hele lidt sjovere, hvis der er et bestemt tema. Det kan eksempelvis være, at I udelukkende drikker hvedeøl, IPA’er eller lignende. På den måde vil det også være nemmere at smage de forskellige nuancer, der gør øllene forskellige.

Når du har fundet et tema, kan du passende finde en smagekasse hos et af de mange bryggerier. Du kan selvfølgelig også finde øllene enkeltvis, men det vil ikke desto mindre gøre arbejdet en smule mere besværligt. Du kan også tilmelde dig en ølklub, hvor du hver måned for tilsendt en smagekasse – eksempelvis hos https://toolbeer.dk/.

Læs omkring øllene

Efter du har sammensat en smagekasse, som I kan smage på, er det en god idé at læse en smule omkring de enkelte øl. På den måde vil du være bedre rustet til at give en introduktion til de øllene, så det bliver lidt mere spændende at smage på dem. Det er altid lidt sjovere, når der er en historie til det, I smager på.

Sørg for at læse op på følgende:

  • Bryggeri
  • Bryggemetode
  • Ingredienser
  • Land
  • Smagsnuancer

Herudover er der flere parametre, som I bør være opmærksomme på. Ølsmagning er ikke helt så raffineret som vinsmagning, og derfor behøver du ikke at have lige så mange detaljer med, men det vil altid imponere de øvrige deltagere i ølsmagningen, hvis du kan komme med nogle informationer omkring øllene.

Giv øllene karakterer

Før I går i gang, bør du udarbejde et skema, som du kan uddele til de øvrige gæster. Det gør det muligt at inddele øllene efter karakter, så I efterfølgende kan diskutere, hvilke der smagte bedst. Det vil samtidig være brugbar viden, hvis nogle af deltagerne efterfølgende ønsker at købe en af de øl, I har smagt på.

Medmindre ølsmagningen tager udgangspunkt i alkoholfrie øl, vil det uden tvivl blive vanskeligt at huske, hvilke øl der er blevet smagt på. Man kommer vidt omkring, og der kommer alkohol i blodet, hvilket kan gå ud over hukommelsen. Her er et skema med karakterer det perfekte værktøj, når hukommelsen skal opfriskes.

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!